Cottage Project

Type of project: Cottage living room space re-design.

The main change in this living space is the transformation from a complete wood surround, to white walls. The chalet-feel is preserved by keeping the ceiling and floors in the original wood.

New larger windows bring in more natural light and the extensive library was moved to one single area making it a focal point.

The furniture and finishings are mid-century with rustic undertones. The overall simplification of the space allows for better traffic flow, extra space for guests and an updated style.

 

See the Before and After Photos Below

Before

Cottage living room before photo

Cottage living room before photo

 

After

Living room design for a cottage project

Gray long sofa and blue circular bean bags for a cottage living room re-design

Overhead view of a renovated living room cottage